woensdag 21 september 2011

Vandaag: Dag van de Vrede

Den Haag viert dit jaar weer uitgebreid de Internationale VN-Dag van de Vrede op 21 september. Deze dag is een dag van wereldwijde wapenstilstand en geweldloosheid.
Dag van de Vrede in Madurodam

Vredesloop

De Dag van de Vrede start dit jaar in Madurodam waar meer dan 1000 kinderen witte vredesballonnen oplaten. Zij vragen zo aandacht voor leeftijdsgenoten in oorlogs- en conflictgebieden. Burgemeester Jozias van Aartsen, de burgemeester van Madurodam en wethouder Ingrid van Engelshoven lossen daarna het startschot voor de Vredesloop door de Internationale Stad van Vrede en Recht. De loop eindigt op het Plein in het centrum van de stad met een speciaal optreden van Ali B.

Amref Flying Doctors

Elk jaar steunt Den Haag een goed doel met het thema vrede en recht. Na Unicef, het Rode Kruis en War Child gaat de gemeente dit jaar geld ophalen voor een ziekenhuis van Amref Flying Doctors in Zuid-Soedan. Studenten krijgen daar een opleiding tot arts en de kinderafdeling wordt gerenoveerd. Bijzonder is dat een deel van de studenten ex-soldaten zijn.

The Hague Prize 2011

De Franse professor dr. Paul Lagarde ontvangt dit jaar de The Hague Prize voor zijn bijdragen aan de ontwikkeling van het internationale privaatrecht en de zogenaamde Haagse Akkoorden. Deze afspraken hebben een grote, positieve invloed op het dagelijks leven van mensen in de hele wereld. En gaan bijvoorbeeld over internationale adoptie en kinderontvoering. Professor Lagarde ontvangt de prijs 's middags in het Vredespaleis van burgemeester Jozias van Aartsen.

Peace One Day

De internationale viering van de Dag van de Vrede, Peace One Day, besteedt ook aandacht aan de Haagse vredesloop. Over de hele wereld zijn de beelden te zien, zoals tijdens het 'Concert for Peace' in het O2-stadion in London.

Bron: Den Haag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten