zaterdag 3 september 2011

Gelukkig, koe Yvonne is weer terug. Na drie maanden

Opluchting in Duitsland. Koe Yvonne is na drie maanden vermissing en drie maanden volop media-aandacht weer teruggevonden, zo is bekendgemaakt.

© epa


Yvonne is nu eigendom van het Gut Aiderbichl-dierenasiel, nadat een boer belde die Yvonne op het land rond zijn boerderij in Muehldorf  had gezien, vlakbij de Oostenrijkse grens. De bruine koe kon geïdentificeerd worden aan de hand van haar oormerk.

Yvonne ontsnapte in mei van een boerderij in de bossen van Beieren. Een paar dagen later was ze betrokken bij een bijna-botsing met een politieauto. Het asiel waar ze nu verblijft, kocht haar vlak daarna van haar vorige eigenaren en nam de leiding in de zoektocht naar Yvonne, ook om te voorkomen dat ze zou worden afgeschoten als ze gezien zou worden.

De gemeente Muehldorf zegt in een verklaring dat de zes jaar oude Yvonne schijnbaar 'moe van eenzaamheid' is, en dat ze een sprong had gemaakt over een hek om bij andere runderen te kunnen zijn. Ze staat nu tevreden te grazen bij vier kalveren, totdat haar eigenaren haar komen ophalen, meldde de gemeente.

Bron: Volkskrant

1 opmerking: