donderdag 1 september 2011

Go Short: 'Voorfilm terug in bioscoop'

NIJMEGEN - De korte voorfilm die vroeger voor de hoofdfilm in bioscopen werd vertoond, moet terugkeren in de filmtheaters. Dat zegt de organisatie van korte filmfestival Go Short in Nijmegen.
Go Short gaat actie voeren in de filmhuizen in Nijmegen (LUX), Utrecht, Maastricht en Den Haag.

De voorfilm is de perfecte manier om de korte film te presenteren aan een groot publiek en de aandacht te geven die ze verdient. Bovendien is het een leuke verrassing voor het publiek in afwachting van de hoofdfilm, vindt Go Short. Er is voor de korte film grote belangstelling gezien de toename in het aantal bezoekers tijdens het internationale festival in Nijmegen. Volgens filmprogrammeur Pien Houthoff van LUX, hebben bioscopen de voorfilm geschrapt om de draaitijden zo krap mogelijk te houden. "Veel korte films verdienen een plek op het grote doek."

Vaak wordt dat niet gedaan omdat er geen tijd is voor tijdrovende selecties van het aanbod van korte films. Dat gaat Go Short nu voor hen doen. Go Short verzorgt selectie en distributie. In september worden Dusk (Erwin Olaf) en Procrastination (animatie) vertoond in de deelnemende filmhuizen.

Bron: Gelderlander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten