zondag 22 januari 2012

Easycratie

Een aantal noordelijke experts kijkt vanuit de eigen achtergrond in de glazen bol van de nabije toekomst. Vooruit kijken naar mooie nieuwe perspectieven, onder het motto: HET NOORDEN VOORUIT.

Martijn Aslander is een nieuw soort ondernemer die zichzelf omschrijft als 'verkenner in de netwerk-en informatiesamenleving' Een eenpitter oftewel zzp'er die samen met andere zzp'ers een nieuwe vorm van bedrijvigheid schept.

Een recessie bestaat niet in de wereld van Martijn Aslander. "Die bestaat aleen maar als de economie ook bestaat", zegt hij. De economie in de oude vorm is over en uit in de logica van Aslander. Want die houdt namelijk geen rekening met de snelgroeiende netwerk-economie en haar nieuwe waardes.
Cd's, dvd's, software, app's, diensten, noem maar op, het kost niks of hoeft niks te kosten. En dus hoef je in de redenering van Aslander minder geld te verdienen om het aan te schaffen.
Aslander houdt zich bezig met het verbinden van mensen, informatie en ideeen. Hij denkt in nieuwe richtingen: waarom moet het altijd wat kosten als je iemand helpt? Bovendien, mensen helpen elkaar graag, zo is zijn ervaring. En via bijvoorbeeld durftevragen.com worden problemen van oplossingen voorzien. Hij voorspelt het einde van vele in zijn ogen nutteloze grote dienstverleners en concultans, het einde van een logge, kostbare en bovenal nutteloze bureaucratie.

Een voorbeeld: Het klantenvolgsysteem van de Rabobank is voor vele miljoenen ingekocht bij een groot concern, terwijl een alliantie van zzp'ers ongeveer eenzelfde oplossing aanbiedt voor een abonnementsprijs van enkel tietallen euro's.

Maak kennis van deze verkenner met zijn verfrissende ideeen over een nieuwe samenleving, waarin de mens weer centraal staat, onder het motto: van Bureaucratie naar Easycratie!
Het boek Easycratie is te downloaden of te koop: http://easycratie.nl/

Via google is veel informatie over Martijn en zijn ideeen te vinden, dus beperk ik mij tot de link naar  zijn website: http://martijnaslander.nl/

Bron van bovenstaande tekst: Dagblad van het Noorden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten