zondag 13 november 2011

Canada wil de ijsbeer beter beschermen

Canada gaat de ijsbeer beter beschermen, ondanks verzet van bewoners in het noorden van het land. De Canadese minister van Milieu Peter Kent heeft de ijsbeer op een lijst gezet van bedreigde dieren die 'extra aandacht' verdienen. Een nieuwe strategie om het dier te beschermen moet binnen 3 jaar vorm hebben gekregen.'Canada huisvest twee derde van de wereldpopulatie aan ijsberen en we hebben een unieke verantwoordelijkheid om voor hen te zorgen', zo zei de milieuminister. Het plan moet onder meer de menselijke bedreiging voor de ijsbeer verminderen. Maar de jacht door Inuit (Eskimo's) mag doorgaan.

(Die laatste zin doet wel afbreuk aan dit positieve bericht, maar ik vind het toch de moeite van het plaatsen op dit weblog waard. ©Marijke van der Scheer)

2 opmerkingen:

  1. De Inuit zijn er voorzover ik weet ook niet op uit om zoveel mogelijk te verdienen aan het jagen op ijsberen (het is hun bron van bestaan en ze gebruiken alles zelf), in tegenstelling tot wat je zou kunnen noemen "westerse" jagers, die de best verkoopbare onderdelen nemen en de rest laten liggen.
    Ik stel voor dat ze die "westerse" jagers maar ongewapend op die ijsberen moeten laten jagen, dat is wat eerlijker, gezien de status van bedreigde soort van de ijsbeer t.o.v. de menselijke overbevolking...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een mooi bericht en ben het eens met Dwarsbongel:^)

    BeantwoordenVerwijderen