maandag 17 augustus 2015

Gamen is niet slecht!

Toen de eerste bioscopen hun deuren openden, ontstond er grote ophef over de gevaren van deze nieuwe vrijetijdsbesteding. Men zou verslaafd raken en agressief worden. Eenzelfde opinie heerst op dit moment over videogames, mogelijk niet geheel onterecht, maar zeker eenzijdig.
De meeste ouders gruwelen ervan; een zoon of, bijna erger nog, een dochter die een groot deel van zijn of haar vrije tijd besteed aan het spelen van videogames. Het bloed spat nog net niet van het scherm en het liefst gaan de jongeren door tot diep in de nacht. Onder ouders met jongere kinderen wordt met trots gesproken over de beperkte 'schermtijd' die zij hun kroost toestaan.

De aantrekkingskracht van videogames is sterk. Bijna alle kinderen en jongeren spelen videogames en besteden hier gemiddeld zo'n twee uur per dag aan. Hetgeen oploopt met de leeftijd van de jongeren. Dit is niet verrassend gezien de enorme industrie die er dag en nacht aan werkt om videogames zo motiverend mogelijk te maken. Zelfs menig volwassene die beweert geen videogames te spelen, besteedt hier en daar een paar ontspannen minuutjes aan Candy Crush of onderhoudt al jaren een virtuele boerderij op Facebook.

Lees het hele artikel in Trouw

Voor de volledige bronvermelding, lees Sociale Vraagstukken 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten