dinsdag 26 februari 2013

Zilverblauw


Welke associatie krijg als je het woord zilverblauw leest?  Ik zie dan iets lichts en sprankelends. Al of je een naar een blauwe lucht kijkt in de zomer, die tegelijkertijd bezaaid is met met fonkelende sterren. Prachtig, helder en zeer vrolijk.

Het weblog van Anki Wijnen draagt deze naam, en terecht. Want het staat vol van lichte, luchtige, ontroerende "zegeningen", zoals zij ze noemt,  waar zij wekelijks aandacht aan schenkt. In haar volle dichtgetimmerde leven met man, twee kinderen, een baan en eigen bedrijf als zelfstandig artiest, dreigde zij tenonder te gaan aan de negativiteit van haar leven om haar heen. Zij merkte dat zij makkelijker positief kon blijven als zij stilstond bij de kleine en fijne dingen. Zij besloot om aan het eind van elke week, op zondag, een Count your blessings-post te maken. Op deze manier kon zij het positieve gevoel beter vasthouden.

Anki heeft heeft haar weblog dus de juiste naam gegeven. Het is heerlijk bladeren in/op haar weblog, waar zij in januari 2010 mee is begonnen. Kijk vooral ook naar de inrichting van haar huis, waar je boven dit bericht een voorbeeld van ziet.  Het hoeft niet persé jouw smaak te zijn om er, alleen al door er naar te kijken, vrolijk van te worden!

Je vindt haar op www.zilverblauw.nl

2 opmerkingen: