zaterdag 8 december 2012

Gas van wanbetalers niet afgesloten om kou

Het gas en de elektriciteit van klanten die hun rekening niet hebben betaald wordt vanwege de kou voorlopig niet meer afgesloten. Deze uitzondering geldt niet voor mensen die illegaal energie aftappen of met bijvoorbeeld een hennepkwekerij voor een gevaarlijke situatie zorgen, zeggen woordvoerders van de drie grootste netbeheerders Stedin, Enexis en Alliander.
In de wet staat dat gas en elektriciteit niet meer mag worden afgesloten als het twee dagen achter elkaar heeft gevroren in De Bilt. "In de praktijk kijken we per week vooruit om te zien of twee dagen zo'n lage temperatuur wordt verwacht", zegt een woordvoerder van Alliander. "Die regeling wordt door alle grote netbeheerders aangehouden."
Vrijdagnacht worden lokaal temperaturen tot -17 graden verwacht. Stedin zegt vanaf zaterdag geen huizen meer af te sluiten. "Maar mensen hoeven niet bang te zijn dat we de boel midden in de nacht komen afsluiten", zegt een woordvoerder. Enexis zegt sinds vrijdag geen stroom of gas meer af te sluiten. Alliander houdt maandag aan. "Maar in het weekeinde sluiten we niet af, dus dan zou je ook zaterdag kunnen zeggen."
 
Bron:Metronieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten