vrijdag 25 november 2016

De werkloosheid neemt nu overal af

Door: Paul Ruiter − 25/11/16, 15:31
© anp.
 
De Nederlandse arbeidsmarkt trekt verder aan. In alle provincies daalde de afgelopen drie jaar de werkloosheid, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral in Flevoland, Limburg en Friesland zijn meer mensen aan het werk.
De Nederlandse arbeidsmarkt lijkt de klap van de economische crisis gestaag te boven te komen. De economie groeit, er zijn meer openstaande vacatures het aantal werklozen neemt af. Toch is het werkloosheidsniveau nog altijd niet terug op het niveau van 2008, net voor de crisis, stelt het CBS.
In het derde kwartaal van 2016 zat 5,6 procent van de gehele Nederlandse beroepsbevolking zonder baan. In de provincie Groningen is die werkloosheid met 7,1 procent het hoogst. Daarmee lost het Flevoland af als koploper.

In Zeeland is het aantal werklozen al jarenlang het laagst. Daar zit 'slechts' 3,5 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

Ook in de twee andere zuidelijke provincies, Limburg en Noord-Brabant, is de werkloosheid relatief laag rond de vijf procent. Gemiddeld zijn er in Nederland meer mensen aan het werk: de arbeidsparticipatie steeg naar 66,2 procent. In Utrecht zijn relatief de meeste mensen aan het werk (69,1), en de minste in Groningen (62,9).
 

Lees het hele bericht in Trouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten