donderdag 16 februari 2012

Het innerlijk van Herman Wijffels

Dit verheugende bericht kwam ik vandaag tegen op het weblog van Anja Meulenbelt, en ondanks de lengte van het stuk heb ik het bijna in één adem uitgelezen. Dit zegt Anja oa over Herman Wijffels:

In de Nieuwe Liefde,  die haar eenjarige bestaan vierde was gisteren Herman Wijffels uitgenodigd om een – preek wilde ik bijna zeggen – een lezing te geven onder de titel: het moet en kan anders – en beter. Ik vond het een adembenemend verhaal dat ik nog wel enige keren zal moeten lezen om het helemaal te ‘hebben’.

Dat kan ik mij voorstellen, want nooit werd mij duidelijker hoe de economische wereld waarin wij leven en er bijna aan ten onder gaat, door heel eenvoudig een andere manier van denken, is te redden.
De wijze waarop deze voormalige bankdirecteur zijn visie uitdraagt is zeer aanstekelijk. Het werkt voor mij als een enorme eye-opener waaraan je niet meer kunt of wilt ontsnappen.
Vooral het naar binnenkijken, dus het leren naar jezelf kijken, sprak mij aan. Het gebeurt veel te vaak dat mensen zonder echt inzicht en bezieling anderen de wet voorschrijven, waar ze uiteindelijk zelf ook niet gelukkiger van worden.
Aan zijn levensvisie ligt een spirituele ontwikkeling ten grondslag waarbij zijn vrouw Herma een belangrijke rol speelt.

Maak kennis met het denken van Herman Wijffels. Voor het Nationaal Foodcongres, waar jaarlijks alle topmanagers komen uit de food en supermarkt wereld, is er een kort filmproject gemaakt door Twinning Media en zijn verrassende visie op natuurlijk leiderschap dat nodig is om ons de komende 10 jaar te leiden naar een gezondere en verantwoorde wereld. http://www.twinningmedia.nl/verrassende-visie-van-herman-wijffels-4

1 opmerking:

  1. In Happinez o.a. las ik bijzondere uitspraken van deze zeer aangename man, aangenaam mens...een bezielde man...hoera...♥

    BeantwoordenVerwijderen