zaterdag 8 december 2012

Gas van wanbetalers niet afgesloten om kou

Het gas en de elektriciteit van klanten die hun rekening niet hebben betaald wordt vanwege de kou voorlopig niet meer afgesloten. Deze uitzondering geldt niet voor mensen die illegaal energie aftappen of met bijvoorbeeld een hennepkwekerij voor een gevaarlijke situatie zorgen, zeggen woordvoerders van de drie grootste netbeheerders Stedin, Enexis en Alliander.
In de wet staat dat gas en elektriciteit niet meer mag worden afgesloten als het twee dagen achter elkaar heeft gevroren in De Bilt. "In de praktijk kijken we per week vooruit om te zien of twee dagen zo'n lage temperatuur wordt verwacht", zegt een woordvoerder van Alliander. "Die regeling wordt door alle grote netbeheerders aangehouden."
Vrijdagnacht worden lokaal temperaturen tot -17 graden verwacht. Stedin zegt vanaf zaterdag geen huizen meer af te sluiten. "Maar mensen hoeven niet bang te zijn dat we de boel midden in de nacht komen afsluiten", zegt een woordvoerder. Enexis zegt sinds vrijdag geen stroom of gas meer af te sluiten. Alliander houdt maandag aan. "Maar in het weekeinde sluiten we niet af, dus dan zou je ook zaterdag kunnen zeggen."
 
Bron:Metronieuws

vrijdag 7 december 2012

FC Emmen en Dierenpark Emmen slaan handen ineen

FC Emmen en het Dierenpark Emmen slaan de handen ineen. Jan van Erve – directeur FC Emmen: “Erg blij zijn we met het feit dat twee belangrijke merken in Emmen een samenwerking zijn aangegaan waar gebruik kan worden gemaakt van elkaars kwaliteiten, achterban en netwerk. In de fase van opbouw waarin beide partijen nu verkeren is het samen optrekken van grote waarde."

Nieuwe shirts voor spelers

Donderdagochtend kwam die samenwerking duidelijk naar voren toen onder het toeziend oog van een kolonie ringstaartmaki’s het nieuwe shirt dat de spelers van FC Emmen vanaf nu gaan dragen, overhandigd werd. Frankwin van Beers, directeur van Dierenpark Emmen: “Met Dierenpark Emmen op het shirt van de spelers kan het niet anders dan dat er als leeuwen om de bal gevochten wordt, met het linker rijtje in het vooruitzicht."

Bron: Dierenpark Emmen