donderdag 16 februari 2012

Het innerlijk van Herman Wijffels

Dit verheugende bericht kwam ik vandaag tegen op het weblog van Anja Meulenbelt, en ondanks de lengte van het stuk heb ik het bijna in één adem uitgelezen. Dit zegt Anja oa over Herman Wijffels:

In de Nieuwe Liefde,  die haar eenjarige bestaan vierde was gisteren Herman Wijffels uitgenodigd om een – preek wilde ik bijna zeggen – een lezing te geven onder de titel: het moet en kan anders – en beter. Ik vond het een adembenemend verhaal dat ik nog wel enige keren zal moeten lezen om het helemaal te ‘hebben’.

Dat kan ik mij voorstellen, want nooit werd mij duidelijker hoe de economische wereld waarin wij leven en er bijna aan ten onder gaat, door heel eenvoudig een andere manier van denken, is te redden.
De wijze waarop deze voormalige bankdirecteur zijn visie uitdraagt is zeer aanstekelijk. Het werkt voor mij als een enorme eye-opener waaraan je niet meer kunt of wilt ontsnappen.
Vooral het naar binnenkijken, dus het leren naar jezelf kijken, sprak mij aan. Het gebeurt veel te vaak dat mensen zonder echt inzicht en bezieling anderen de wet voorschrijven, waar ze uiteindelijk zelf ook niet gelukkiger van worden.
Aan zijn levensvisie ligt een spirituele ontwikkeling ten grondslag waarbij zijn vrouw Herma een belangrijke rol speelt.

Maak kennis met het denken van Herman Wijffels. Voor het Nationaal Foodcongres, waar jaarlijks alle topmanagers komen uit de food en supermarkt wereld, is er een kort filmproject gemaakt door Twinning Media en zijn verrassende visie op natuurlijk leiderschap dat nodig is om ons de komende 10 jaar te leiden naar een gezondere en verantwoorde wereld. http://www.twinningmedia.nl/verrassende-visie-van-herman-wijffels-4

zondag 12 februari 2012

Aarde

Degene die denkt dat André Kuipers maar een beetje zweverig, vijf maanden lang,  in die donkere ruimte daarboven vertoeft, heeft deels gelijk. Want al zwevende werkt hij ook keihard aan een serie onderzoeken die de mensheid verder kan helpen oa over de vraag hoe de mens zich buiten de vertrouwde en veilige dampkring gedraagt. Zie dit artikel: Wat doet Andre in de ruimte?

Ik volg Andre op twitter, waar hij bijna dagelijks verslag doet van zijn ervaringen. En verbijsterend mooie foto's stuurt naar de Aarde, van de Aarde. Zo mooi dat ik regelmatig volschiet. De planeet waar wij wonen is zo prachtig. Zij laat zich vanaf die afstand zien als majestueus, verheven, maar ook kwetsbaar. En dat is wat mij ontroerd.
Laten we toch lief zijn voor deze bol waar ons leven nog heel lang van af zal hangen, denk ik dan.

Een aai over de bol doet soms wonderen...

Het noorderlicht is nog steeds te zien